מיקום גיאוגרפי - חלוקת מתחמי הבינוי מתייחסת למיקום המתחם ביחס לדפנות וליבת המתחם.
דרכים חוצות - החלוקה המשנית מתייחסת לחיזוק ופתיחת הרחובות החוצים- הבורסקאי, המלאכה ואילות.
רשת רחובות פנימית - על מנת להשלים את רשת הרחובות באזור התעשייה חולקו המתחמים לפי הרחובות הקיימים, כאשר רחובות עתידיים נמצאים בשלמותם בתוך מתחם התכנון על מנת לאפשר את מימושם.
זכויות בנייה - המנגנון מייצר לכל חלקה או פרוייקט מקודם תב"ע גמישה בה על פי השימושים המוצעים ניתן לקבל זכויות ונפחי בנייה שונים בטווח של 200%-600% ובגובה קומות משתנה.
בנק שימושים דינאמי - לכל מתחם ישנו בנק שימושים המתעדכן ככל שפרויקטים שונים מקודמים, באופן השומר על עירוב השימושים הרצוי ורף הזכויות המקסימלי.
מניעת שימושים לא רצויים – על אף שיתאפשר לנצל זכויות מתוקף תב"ע 250, בתכניות מקודמות חדשות לא ייכללו שימושי מלאכה כבדה ושימושים מזהמים.
שימוש מוביל - השימוש אשר מהווה את האחוז הגבוה ביותר מבין השימושים במתחם. נגזר מתוך זיהוי מוקדם של המרקם הסובב, המרקם הקיים וצורך כללי בתחום התכנית.
שימושים נוספים - השימושים הנלווים לשימוש המוביל בכל מתחם.
במסגרת אלה, ישנם 20% "שימוש פתוח", אותו תוכל החברה היזמית לבחור.
שימוש פתוח - יכול להיות כל שימוש שהחברה היזמית מוצאת לנכון לשלב בתכנית המוקדמת. שימוש זה יכול להיות זהה לאחד השימושים המוצעים בשימושים הנוספים או אחר - בכפוף לאישור מהנדס.ת העיר.
שימושים מתומרצים - קידום תועלות ציבוריות במסגרת תב"ע תעניק תוספת לזכויות הבנייה, גובה הקומות ותכסית הבינוי.
אחוז מקסימאלי לשימושי מגורים ותיירות- שימושים אלה, הנהנים מביקושים גבוהים מצד חברות יזמיות, הוגבלו. זאת במטרה לייצר תמהיל שימושים מגוון, ולאפשר היתכנות כלכלית למספר רב יותר של פרויקטים.
זירוז כוחות השוק- לכל מתחם ישנו סל שימושים שיתחלק בשיטת 'כל הקודם זוכה'.